Predarea la distanta

Conceptul de “predare la distanta” nu este unul nou. Istoric vorbind, primul curs la distanta s-a tinut in anul 1840, iar prima institutie de invatamant care a oferit diplome pentru absolvirea unor cursuri la distanta a fost Universitatea din Londra, in anul 1858.

Predarea la distanta

Ultimele luni insa, au adus aceasta sintagma pe buzele tuturor celor implicati in procesul de predare sau de invatare. Tranzitia foarte rapida de la sistemul de invatare fata in fata, in clasa, la cel la distanta, cu ajutorul tehnologiei, ne-a determinat pe toti sa ne adaptam foarte rapid si sa cautam solutii pentru a sustine continuitatea procesului educational.

Din acest motiv, am lansat o serie de sesiuni online, menite sa ii sprijine pe toti profesorii care in aceasta perioada au cautat instrumente educationale potrivite pentru predarea la distanta sau chiar au incercat sa adapteze instrumentele pe care deja le utilizau, pentru orele de predare online.

Al doilea webinar din aceasta serie, “Predarea la distanta”, s-a nascut din dorinta de a pune la dispozitia celor interesati experienta bogata a centrului nostru de carte, precum si experienta editurilor internationale si a trainerilor cu care colaboram. Acest webinar se adreseaza tuturor profesorilor, indiferent de materia pe care o predau, celor care sunt sau nu initiati in predarea la distanta, precum si celor care utilizeaza deja in procesul de predare un manual sau un material in format digital.

Va invitam sa accesati prezentarea Predarea la distanta:

CLICK AICI

Informatiile pe care le prezentam in aceasta sesiune sunt urmatoarele:

1. Reguli de conduita pentru profesori, elevi si parinti in procesul de predare la distanta
2. Predarea la distanta – conectarea sincrona
3. Platforme pentru predarea la distanta
4. Demonstratie practica pe platforma Zoom
5. Diferente intre predarea la distanta si cea din clasa
6. Sfaturi pentru predarea la distanta

Desi tranzitia catre predarea la distanta a fost rapida si oarecum fortata, este important sa avem tot timpul in vedere faptul ca acest tip de predare are si avantaje.

• Cel mai important beneficiu al predarii la distanta este acela ca poate functiona chiar si in conditii nefavorabile care duc, de obicei, la inchiderea scolilor (caderi de zapada, pandemii etc)
• Predarea la distanta ofera un grad foarte mare de flexibilitate tuturor celor implicati (timp, spatiu, ritm de lucru etc)
• Elevii invata mai usor si mai repede cu ajutorul tehnologiei

In aceste momente dificile si solicitante, cheia succesului o reprezinta capacitatea noastra de a ne adapta la aceasta “criza” cu promptitudine, precum si creativitatea si dedicarea pe care le punem in slujba procesului educational.

In cazul in care va putem fi de folos cu mai multe detalii, va rugam sa ne contactati telefonic (0755/048886), prin email (fedu@fedu.ro) sau pe pagina noastra de facebook www.facebook.com/cartiengleza.ro.

Comentarii

Sigla PlatiOnline Sigla Mastercard Sigla Visa